HMD Global a prezentat recent cel mai nou telefon si mai interesant smartphone al sau: Nokia 9 PureView

nokia_9_pureview.jpg

 

Nokia 9 PureView si-a facut debutul oficial in cadrul evenimentului 'MWC 2019', ce a avut loc una trecuta in Barcelona. Este cel mai nou flagship de la Nokia si unul dintre cele mai asteptate telefoane din 2019, asta si datorita faptului ca vine echipat cu un nou sistem foto-video, compus din nu mai putin de 5 camere. Este cel mai mare numar de camere prezente pe un smartphone in momentul de fata - fiecare dintre cele 5 camere de pe spate are o rezolutie de 12 Megapixeli si lentila f/1.8

 

nokia_9_pureview-2.jpg

 

In momentul in care se face o fotografie, fiecare camera inregistreaza o expunere diferita a imaginii, iar acestea sunt apoi combinate pentru a oferi cea mai buna imagine. Conform celor de la Nokia, acestea pot inregistra chiar mai multe expuneri in acelasi timp, rezultand intr-o calitate si mai buna a imaginii, acest lucru depinzand de scena fotografiata. Nokia continua traditia si echipeaza cele 5 camere cu optica Zeiss, iar in afara acestora telefonul prezinta si o camera frontala de 20 Megapixeli - aceasta suporta si Face Unlock, functia pentru deblocare cu ajutorul fetei.

 

nokia_9_pureview-3.jpg 

Sistemul foto-video are potential, iar telefonul promite sa se situeze printre cele mai bune la capitolul acesta. Este vorba deci despre calitatea imaginilor, iar fotografiile capturare pot fi editate cu usurinta, alegand orice zona a acestora dupa bunul plac. In plus, telefonul ofera si programul de editare foto profesionala Adobe Lightroom, iar fotografiile se pot edita direct din telefon in format RAW. Acesta este un format necompresat, in care se pastreaza toate detaliile si toata calitatea imaginii si este folosit de fotografi. 

 nokia_9_pureview-4.jpg

 

Constructia telefonului este bine realizata si cuprinde aluminiu, iar ecranul este protejat cu sticla Gorilla Glass 5. Restul specificatiilor nu sunt de neglijat: Nokia 9 PureView este dotat cu un display de 5.99-inch 2K pOLED (rezolutie 1440x2960 pixeli - Quad-HD+), procesor Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB memorie RAM, 128 GB spatiu de stocare si baterie de 3.320 mAh cu incarcare rapida si suport pentru incarcare wireless. Senzorul de amprenta este integrat in display, iar telefonul are certificare IP67, pentru rezistenta la apa si praf. Legat de conectivitate, avem 4G LTE Gigabit, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC si port USB Type-C, insa lipseste mufa pentru casti de 3,5 mm. 

 

nokia_9_pureview-5.jpg 

Telefonul ruleaza sistemul de operare Android 9 Pie si face parte din programul Android One - acest lucru inseamna un Android nemodificat cu o interfata curata, ce va primi actualizari timp de 2 ani si actualizari de securitate timp de 3 ani. Una peste alta, este un telefon care merita incercat - este cel mai puternic model lansat de Nokia pana acum. 

Nokia 9 PureView este disponibil la comanda in oferta magazinelor eMAG, PC Garage si evoMag, iar in scurt timp urmeaza sa il vedem si in restul magazinelor. 

 

•  Comanda Nokia 9 PureView de la eMAG

•  Comanda Nokia 9 PureView de la PC Garage.ro

•  Comanda Nokia 9 PureView de la evoMAG

 

 

Mergi mai sus